3Digit 3d printing service

Printvoorbeeld

Printvoorbeeld

Om Uw voordeel ten opzichte van een traditionele maquette duidelijk te maken sommen we nog eens de pluspunten op van de 3Dprint (links is afgebeeld):

  • - Prachtige oppervlakte detaillering (details tot 0.2 mm zijn zichtbaar).
  • - Snel leverbaar (deze 3dprint was binnen de 72uur leverbaar).
  • - Kan zowel als witte of kleuren model worden geprint
  • - Zéér voordelige kostprijs voor deze 3Dprint : ± € 350 , excl. BTW en transport.

Laten we vervolgens, aan de hand van dit praktijk voorbeeld, stap voor stap toelichten hoe men van een 3D CAD bestand tot een 3Dprint komt.

 1.     Van 2D naar 3D CAD bestanden

 In het geval dat U alleen over afdrukken of 2D CAD bestanden beschikt, zal deze informatie eerst omgezet worden in een 3D CAD model. 3Digit gebruikt daarvoor een Autodesk product, 3dsmax. Deze software kan heel wat formaten inlezen en is zowel toepasbaar voor technische als artistieke digitale ontwerpen.

 
 Importeren van een 3D CAD model ter controle

Het bestand wordt ingelezen en vervolgens gecontroleerd op datafouten. Indien er geen problemen vast te stellen zijn, kan het 3dmodel rechtstreeks geëxporteerd worden naar de 3Dprinter software. In het geval er een aantal fouten vastgesteld werden wordt U op de hoogte gebracht. U kan dan ofwel zelf de correcties aanbrengen of ze door 3digit laten doen, op uurkost basis.

 Bij de aanmaak van het 3D model moet U goed voor ogen houden op welke schaal dit moet geprint worden. Gezien we bouwen met gips, zijn er immers een aantal minimum eisen te respecteren. Zo is het bouwen van holle modellen essentieel om een gunstige prijs te bekomen. Er wordt immers minder materiaal verbruikt en de printduur is ook korter.

 Het uithollen van het model werkt kostbesparend

  2.    Verwerking in de 3Dprinter software

Het model wordt dan ofwel in STL (monokleur), 3DS (multikleur) of VRLM (bitmap textuur) formaat ingeladen in de 3D printing software. In deze software wordt het 3D model in honderden doorsneden omgezet. Het zijn precies deze lagen die, laag na laag, worden doorgestuurd naar de 3Dprinter. 

 
 3D model klaar om te printen

Met de software kan ook direct bepaald worden hoeveel materiaal verbruikt zal worden. Dit staat in directe relatie met de uiteindelijke kostprijs van het 3Dprint object.

De 3Dprinter die 3Digit gebruikt is de Zcorp Z510. Het laat toe om objecten met een maximum afmeting tot 350mmx250mmx200mm te printen en dit met een snelheid van 25mm (hoogte) per uur, in "full color"! 

 
 Z510 3Dprinter in actie

 3. De 3Dprint

Het uiteindelijk resultaat van de 4 uur durende print, moet vervolgens ontpoederd worden en het fijne losse stof weg geblazen met perslucht. Daarna wordt de plaaster behandeld (onderdompeling of airbrush) met een infiltrant zodat de plaaster wordt verstevigd. Dit laat toe het model op een normale wijze vast te nemen en te bekijken.

 
 3D print met afmeting 21x14x9cm

 

 

schrijf u in

vraag een gratis offerte aan of bestel direct!

FAQ


XANDO

zelfverdediging vrouwen