3Digit 3d printing service

printer

Engineering

Binnen de huidige bedrijfs- en engineeringcultuur wordt de ontwerpcyclus steeds sneller. Tijdens de ontwikkelingsfase van nieuwe producten is het dan ook bijzonder nuttig voortdurende feedback te krijgen door middel van prototypes. Naast de klassieke "rapid prototyping" toepassing waarbij verschillende designvariaties nu sneller en goedkoper kunnen gemaakt worden, kunnen de kleuren 3D prints een engineering-team ondersteunen bij het uiteenzetten van hun visie en dus de levensvatbaarheid van hun ideeën aan te tonen.

3Digit kan dus zowel 3D prototypes met een hoge communicatiewaarde als functionele testdelen toeleveren. Hierbij worden we ondersteund door een bedrijf dat over een hoge expertise beschikt in verharders (epoxy, etc) and industriële oppervlakte-afwerking.

Welke voordelen kan 3Dprinten U als industriëel ontwerper bieden?

Versnelde productontwikkeling

De 3Dprinting techniek, een verbeterde vorm van inkjet technologie, zorgt ervoor dat de aanmaak van designvariaties nu veel goedkoper wordt, waardoor de juiste oplossing voor een specifiek probleem nu veel sneller kan worden gevonden.

Functionele prototype onderdelen

Het gebruik van een hygroscopisch poeder laat toe het object met verschillende infiltranten te behandelen. Zo kan men functionele onderdelen impregneren met bvb epoxy. Deze onderdelen zijn dan voldoende sterk om in de praktijk getest te worden. Verder zijn ook soepele elastomeer infiltranten mogelijk.

Matrijzen voor metaal gieten

Door middel van een speciaal poeder, dat resistent is tot 1200°C, wordt het mogelijk metalen prototypes, in bvb zammac, zink, aluminium, etc te laten gieten. Dit laat toe metalen prototypes te maken voor een redelijke prijs.

Interne communicatie

Bij productontwikkeling is duidelijke en sterke communicatie noodzakelijk om het concept aanvaard te krijgen t.o.v. de klant of een beslissingsorgaan. De unieke mogelijkheid om kleur te gebruiken als communicatie drager is momenteel uniek binnen de rapid prototyping technologie.

Eindige elementen analyse

Ook op engineering niveau kan visuele communicatie gebruikt worden. Het uitprinten van een eindig elementen analyse, op het model zelf, maakt de evaluatie van verschillende ontwerpen stukken makkelijker.

Packaging design

Ook packaging ingenieurs kunnen gebruik maken van 3dprinten om verschillende oplossingen voor te stellen aan hun klant, zonder daarvoor dure test matrijzen te moeten maken.

schrijf u in

vraag een gratis offerte aan of bestel direct!

FAQ


XANDO

zelfverdediging vrouwen